Image Format

Коментари

Ензимната епилация е съвременен метод за ефективно премахване на нежеланото окосмяване.Датски учени са комбинирали протеините Трипсин и Химотрипсин в Depilar System™.

Тази нова формула е лесна за употреба и има необикновено добър краен резултат. Тя се прилага веднага след традиционната кола-маска, механичното или електрическо епилиране, осигурявайки разрушаване на космения фоликул.

Кой може да използва Depilar System™

Всеки може да използва Depilar System™. Мъже, жени от всички възрасти, независимо от своя фототип, цвета на косъма и неговия диаметър ,може да използва Depilar System™ след добре направена кола маска.

Принцип на действие 

Комбинацията от двата ензима трипсин и химотрипсин води до химична реакция ,която унищожава синтезиращите косъма клетки , намиращи се в основата на неговия фоликул.Могат да бъдат повлияни косми ,които са в стадии на растеж (анаген).В тази фаза , след като прорасналите косми се отстранят  с   кола- маска  или  пинцети, папилните клетки  остават отворени. През празния космен фоликул Depilar System може да достигне до тези клетки, да ги разруши и по този начин да инхибира растежа на косъма.

Какво да очакваме 

След всяко използване на Depilar System™ се очаква по-дълъг период на поява на новите косъмчета,които стават по фини и тънки .Забележимо намаляване на броя на подрастващите косми се забелязва след 4-5 аплициране на продукта.Правилната упореба изисква нанасяне на продукта след извършване на кола маска на всеки 2 - 4 седмици за косми на лицето и 4 - 6 седмици за тялото 

След четвъртата  процедура  се наблюдава значителен спад в растежа на космите.

Необходими са последователни и редовни процедури с Depilar System™  в продължение на 16  до  24  месеца за пълно третиране  на  окосмяването през  един  цялостен 1-2 годишен  растежен цикъл

   Клиентите трябва да бъдат предупредени, че  могат да получат временно завишение в космения растеж след първите процедури, тъй като тялото  реагира на третирането. Това ще позволи повишена ефективност през последвалите обработки и ще доведе до по-видими резултати.

Предварителна подготовка

- клиентите да не използват декоративна козметика, дезодоранти или фотозащиттни продукти в деня на процедурата , тъй като това може да промени нормалното pH на кожата и да намали ефикасността на терапията.

- клиентите да не са на лечение с локални или системни ретиноиди

- в случаи на "враснали косми " е необходимо предварително механично отстраняване ,което следва да се направи 4- 5 дни преди  прилагането на Depilar System™ 

-не трябва да се допуска друг вид обезкосмяване ,  например бръснене.

! Третираната зона може да бъде измита не по-рано от 60 минути след приложение на Depilar System™ 

ПРИБЛИЗИТЕЛЕН БРОЙ КАПКИ НА ЗОНА
подмишници 3
ръце  7 (на ръка)
гръб 10
бикини зона 4
цял триъгълник 6
гърди 4
брадичка  2
вежди  1(на вежда)
цели крака 10(на крак)
подбедрица(вкл. коляно) 5(на подбедрица)
корем  6
бедра (изкл. коляно) 5
горна устна 1
рамене 3 ( на рамо)
   
   
   
   

 

В зависимост от окосмяването в третираната зона, капките могат да бъдат по-малко или повече.